Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Crepi gevel reinigen of herstellen?

Een crepi gevel krijgt het hard te verduren door weersomstandigheden. Oogt je gevel vuil? Is de crepi verkleurd of merk je roetaanslag of mosvorming op? Dan is het belangrijk om je crepi gevel te reinigen. Ook je crepi gevel verven of herstellen zijn mogelijke opties. Wat is nu de beste keuze in welke situatie? Hoeveel kost het? En waarom schakel je best een vakman in als je je crepi gevel wil aanpakken? Je leest het in dit artikel!

Ga snel naar:

OPTIE 1: Crepi gevel reinigen
OPTIE 2: Crepi gevel verven
OPTIE 3: Crepi gevel herstellen
CONCLUSIE: wat is de beste keuze?

 

OPTIE 1: Crepi gevel reinigen

Wanneer crepi gevel reinigen?

De vervuilingsgraad van je crepi gevel hangt af van de weersomstandigheden, maar ook de ligging van je woning (bv. in een drukke straat), nabije beplanting, … kunnen een rol spelen. Het is belangrijk om je crepi gevel te laten reinigen als de crepi…

  • mild vervuild is door roetaanslag, algen, schimmels of mossen.
  • verkleurd is door zonlicht of mosvorming.

TIP: is de vervuiling te diep in de crepi getrokken? Dan laat je je gevel beter verven of herstellen. Een gevelreiniger kan je advies op maat geven over welke optie de beste is voor jouw gevel. Ontvang gratis advies en prijzen op maat bij vakmannen actief in je buurt via onze offerteservice.

 

 

Werkwijze crepi gevel reinigen

De reinigingstechniek voor je crepi gevel hangt vooral af van het type crepi. Een overzicht van de meest geschikte techniek per type sierpleister:

  1. Minerale pleister = nevelstralen

    Minerale crepi is een natuurlijk product met een ruwe structuur. Dit type sierpleister moet je heel voorzichtig reinigen. Daarom is nevelstralen de beste optie. Hierbij spuit de vakman onder lage druk een mengeling van zand en water op je crepi gevel.

    Belangrijk: reinig minerale crepi nooit met een hogedrukspuit. Anders loop je het risico dat er stukken zullen loskomen.

  2. Kunstharspleister = stoomreinigen

    Kunstharspleister is een synthetisch product met een egale structuur. Bij dit type sierpleister is stoomreinigen de beste optie bij milde vervuiling. Hierbij spuit de vakman een reinigingsmiddel op je crepi gevel dat even moet inwerken. Daarna verwijdert hij dit product met hete stoom.

    Belangrijk: kunstharspleister kan je eventueel met een hogedrukspuit reinigen, maar enkel met een zo laag mogelijke druk. Anders loop je ook het risico om je gevel te beschadigen.

 

Prijs crepi gevel reinigen

De prijs voor het reinigen van je crepi gevel hangt af van de vervuilingsgraad, het aantal m², de bereikbaarheid van de gevel en de gebruikte techniek. Je mag rekenen op de volgende richtprijzen:

  • nevelstralen (bij minerale pleister): 15 à 20 euro per m², incl. btw en arbeidskosten
  • stoomreinigen (bij kunstharspleister): 5 à 10 euro per m², incl. btw en arbeidskosten

Belangrijk: twijfel je welke techniek het meest geschikt is voor jouw crepi gevel? Vraag dan advies aan een professionele gevelreiniger. Die kiest niet alleen de juiste methode, maar reinigt je gevel ook correct, vlot en met hoogwaardige producten. Ontvang gratis advies en prijzen op maat via onze offertepagina.

 

Verhoog de levensduur van je gevel door te hydrofoberen

Is je crepi gevel gereinigd? Laat hem dan zeker ook hydrofoberen (impregneren). Hierbij brengt de vakman een transparante, waterafstotende coating aan op de gevel om die te beschermen tegen doorslaand vocht en vuil. Zo blijft hij langer proper en verhoog je de levensduur van je gevel aanzienlijk. Hoeveel hydrofoberen ongeveer kost? Je mag rekenen op 8 à 12 euro per m², inclusief btw en arbeidskosten.

 

 

Doe-het-zelf of specialist in gevelreiniging?

Ben je van plan om zelf je crepi gevel te reinigen? Om verdere schade aan je gevel te voorkomen, is het eerder aangeraden om een beroep te doen op een specialist in gevelreiniging. Zo ben je namelijk zeker van…

  • juiste techniek: de gebruikte methode hangt af van het soort crepi en de staat van je gevel. Een vakman kan het best inschatten welke techniek het meest geschikt is.
  • geen beschadiging: ga je het vuil op je gevel zelf te lijf met een hogedrukspuit? Dan bestaat de kans dat er stukken crepi loskomen. Met de hulp van een vakman vermijd je dat risico.
  • kwalitatieve producten: kijk uit met middelen als bleekwater of azijn. Een professionele gevelreiniger kiest altijd het juiste product om je gevel vlot en doeltreffend te reinigen.
  • lange levensduur van je gevel: na het reinigen kan de professionele gevelreiniger je gevel ook hydrofoberen. Zo blijft hij lang beschermd tegen vuil en doorslaand vocht.
  • verlaagd btw-tarief: is je woning ouder dan 10 jaar? Dan kan je genieten van het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van 21% als je samenwerkt met een erkende vakman.

TIP: op zoek naar professionele gevelreinigers actief in je buurt? Met onze offerteservice kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen. Start je aanvraag hier! 

 

crepi gevel reinigen

 

OPTIE 2: Crepi gevel verven

Wanneer crepi gevel verven?

Je crepi gevel reinigen is niet altijd voldoende voor een bevredigend eindresultaat. Is je gevel nog voldoende stabiel en niet beschadigd door barsten of scheuren? Dan is het beter om je crepi gevel te verven als …

  • het vuil te diep in de gevel getrokken is.
  • je je gevel graag een andere uitstraling wil geven.

TIP: is het beter om jouw crepi gevel te verven of te reinigen? Een vakman kan je advies op maat geven. Vergelijk vrijblijvend voorstellen van vakmannen actief in jouw buurt via onze offerteservice.

 

 

Werkwijze crepi gevel verven

Hoe gaat het verven van een crepi gevel in z’n werk? Een gevelschilder volgt altijd de volgende stappen:

  1. Gevel voorbereiden

    Voor een gevelschilder begint met verven, maakt hij je gevel eerst zo proper mogelijk. Om verdere schade te vermijden, is een hogedrukreiniger niet aangeraden bij een crepi gevel. Vaak volstaat een eenvoudige reiniging met een neutraal schoonmaakmiddel en water.

  2. Grondlaag aanbrengen

    Bij een crepi gevel is in de meeste gevallen een grondlaag (primer) nodig. Die zorgt ervoor dat de verf niet onmiddellijk in de poriën van de gevel trekt en bevordert ook de hechting met de verf. Is de crepi verpoederd? Dan gebruikt de vakman een geschikt fixeermiddel.

  3. Verf(kleur) kiezen

    Bij een crepi gevel gebruikt een gevelschilder meestal acryllaatverf of silicaatverf. Beide verfsoorten zijn dampopen, waardoor het vocht uit de gevel kan ontsnappen. Een vakman kan je ook adviseren rond de geschikte kleur voor je crepi gevel.

  4. Verf aanbrengen

    Een gevelschilder gebruikt hiervoor een langharige vachtroller en eventueel een blokkwast. Een crepi gevel verven gebeurt het best bij droog weer zonder veel zon. De ideale temperatuur schommelt tussen de 10 en 20 graden Celcius.

 

Prijs crepi gevel verven

De prijs voor het verven van je crepi gevel hangt onder meer af van de kwaliteit van de verf en de oppervlakte van je gevel. Gemiddeld mag je rekenen op een prijs tussen de € 20 en € 40 euro per m², inclusief btw en arbeidskosten (1 primerlaag en 2 afwerkingslagen).

TIP: de prijs voor het verven van je crepi gevel kan ook verschillen van vakman tot vakman. Wil je gericht prijzen, maar ook materialen en voorstellen vergelijken? Ontvang gratis en vrijblijvend offertes bij 2 à 3 gevelschilders actief in jouw buurt via onze offerteservice.

 

Doe-het zelf of professionele gevelschilder?

Je crepi gevel verven laat je best over aan een professionele gevelschilder. Zo ben je namelijk zeker van…

  • grondige inspectie van je gevel: een schilder kan de staat van je gevel goed inschatten. Zo mag je een gevel met vochtproblemen niet zomaar verven met een willekeurige verf. Heb je je gevel laten hydrofoberen? Ook dan mag je die de eerste jaren niet verven met een watergedragen verf.
  • correcte werkwijze: van het voorbereiden van de gevel tot het aanbrengen van de eindlaag… Een gevelschilder voert alles volgens de regels van de kunst uit.
  • juiste verfsoort: een gevelschilder kiest de juiste verf op maat van jouw crepi gevel. Hij kan je ook adviseren over geschikte kleuren.
  • verlaagd btw-tarief: is je woning ouder dan 10 jaar? Dan kan je genieten van het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van 21% als je samenwerkt met een erkende schilder.

 

Denk aan je bouwvergunning!

Wil je je crepi gevel in een andere kleur verven? Dan heb je daarvoor een bouwvergunning nodig. Als je voor dezelfde kleur kiest, is zo’n vergunning niet nodig. Een professionele gevelschilder kan je verder informeren over deze vergunning. Hij kan je ook helpen bij de aanvraag. Ontvang gratis advies en prijzen op maat via onze offertepagina.

 

 

crepi gevel verven

 

OPTIE 3: Crepi gevel herstellen

Wanneer crepi gevel herstellen?

Je crepi gevel reinigen of verven volstaat soms niet. Het is eerder aangewezen om je gevel te laten herstellen als…

  • het vuil diep in de gevel is doorgedrongen.
  • de gevel erg verpoederd is.
  • de gevel barsten en scheuren vertoont.
  • er stukken crepi loskomen.

 

TIP: twijfel je tussen het laten herstellen of verven van je crepi gevel? Een specialist in gevelwerken kan je advies op maat geven. Ontvang gratis offertes bij vakmannen actief in jouw buurt via onze offerteservice.

 

 

Werkwijze crepi gevel herstellen

Een crepi gevel herstellen kan op verschillende manieren. Alles hangt af van de oorzaak van het probleem. We zetten enkele opties op een rij:

  1. Grote barsten of scheuren = nieuwe pleisterlaag plaatsen

    Een gevelspecialist kan grotere scheuren of barsten opvullen met kaleiverf. Kaleien biedt ook een goede bescherming tegen vocht. De vakman kan ook een nieuwe laag crepi aanbrengen. Ofwel bovenop de huidige laag crepi, ofwel door eerst de oude laag te verwijderen. Dat hangt van de staat van de gevel af.

  2. Kleine scheurtjes = buitenvuller

    Vertoont je gevel eerder kleinere scheurtjes? Dan kan de gevelspecialist die herstellen en opvullen met een zogenaamde buitenvuller. Let op: vaak blijven die scheurtjes na deze behandeling nog altijd zichtbaar.

  3. Vochtproblemen = waterkerende laag/hydrofoberen

    Komt de crepi los door opstijgend of doorslaand vocht? Dan is het essentieel om eerst en vooral deze vochtproblemen aan te pakken. Bij opstijgend vocht kan een waterkerende laag onderaan de muur soelaas bieden. Bij doorslaand vocht biedt hydrofoberen (impregneren) een oplossing. Met deze transparante, vochtwerende coating is je gevel weer beschermd tegen vocht en vuil.

 

Prijs crepi gevel herstellen

De prijs voor het herstellen van je crepi gevel hangt vooral af van de aard van de werken. We zetten enkele gemiddelde richtprijzen op een rij:

  • Nieuwe laag kunstharspleister: 72 euro (zonder isolatielaag) en 90 à 110 euro (met isolatielaag), excl. btw en incl. arbeidskosten
  • Nieuwe laag minerale pleister: 64 euro (zonder isolatielaag) en 80 à 100 euro (met isolatielaag), excl. btw en incl. arbeidskosten
  • Waterkerende laag: tussen 75 en 150 euro per lopende meter, incl. btw en arbeidskosten
  • Hydrofoberen: 8 à 12 euro per m², inclusief btw en arbeidskosten.

TIP: wil je gericht en eenvoudig voorstellen, materialen en prijzen vergelijken? Vraag dan offertes aan bij 2 à 3 gevelspecialisten in jouw buurt. Start je aanvraag hier!

 

Doe-het-zelf of specialist in gevelwerken?

Zelf je crepi gevel herstellen heeft weinig zin. Bij scheurtjes in je gevel of loszittende stukken crepi neem je best contact op met een specialist in gevelwerken. Zo ben je zeker van…

  • juiste diagnose: om je crepi gevel te herstellen, moet je eerst en vooral de oorzaak van je gevelproblemen kennen. Een gevelspecialist kan de juiste diagnose stellen.
  • correcte uitvoering: of het nu om hydrofoberen gaat of om het plaatsen van een nieuwe pleisterlaag, een vakman voert de herstellingswerken vlot en correct uit.
  • kwaliteitsvolle materialen: een gevelspecialist gebruikt enkel hoogwaardige materialen. Zo ben je zeker van een duurzaam eindresultaat.
  • verlaagd btw-tarief: is je woning ouder dan 10 jaar? Dan kan je genieten van het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van 21% als je samenwerkt met een erkende gevelspecialist.

 

crepi gevel herstellen

 

CONCLUSIE: wat is de beste keuze?

Je crepi gevel reinigen, verven of herstellen: het zijn allemaal geschikte methodes om je gevel doeltreffend aan te pakken. Wat voor jou de beste keuze is, hangt volledig van de situatie af:

  • Gaat het om milde vervuiling of verkleuring van je crepi gevel? Laat je gevel dan reinigen.
  • Gaat het om hardnekkige vervuiling of wil je een nieuwe look? Laat je gevel dan verven.
  • Gaat het om loszittende stukken crepi, barsten of scheuren? Laat je gevel dan herstellen.

 

TIP: een vakman kan het best inschatten welke optie het meest aangewezen is voor jouw situatie. En daar stopt het niet… Hij zorgt ook voor een correcte, vlotte uitvoering van de werken met kwaliteitsvolle materialen. Zo kan jij weer genieten van een fraaie crepi gevel. Vergelijk gratis en vrijblijvend voorstellen van vakmannen actief in je buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor crepi reinigen / herstellen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers