Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevel reinigen: methodes en prijzen

De gevel reinigen kan op verschillende manieren gebeuren. De keuze voor een bepaalde techniek hangt onder meer af van de ondergrond en van de hardnekkigheid van de vervuiling. Een grondige analyse van de gevel gaat dus aan de gevelreiniging vooraf. Hier lees je enkele reinigingstechnieken voor de gevel en hun prijzen per vierkante meter.

Snel naar: stoomreinigen – nevelstralen – zandstralen – vochtstralen – chemisch reinigen – impregneren

 

 

De gevel reinigen: mogelijke reinigingsmethodes

gevel stoomreinigen1. Stoomreinigen

De gevel reinigen met stoom gebeurt vooral bij gevels waarvan de vervuiling zich nog niet te sterk heeft vastgezet. Bij deze methode van gevelreiniging wordt er stoom onder druk tegen de gevel gespoten. Vervolgens wordt de gevel afgespoeld met water. Aangezien er bij deze techniek geen chemicaliën worden toegevoegd, is deze methode erg milieuvriendelijk. Bij gevels die uit fijne of oude materialen bestaan, wordt deze techniek beter niet toegepast.

Prijs: gemiddeld € 5 à 10 per m ² (inc. btw)

 

 

gevel reinigen nevelstralen2. Nevelstralen

De gevel reinigen met de nevelstraaltechniek houdt in dat er fijn straalzand in combinatie met een waternevel tegen de gevel wordt gespoten.

Op deze manier kan milde tot middelzware vervuiling zoals mos en oude verflagen verwijderd worden. Bij stenen die al enigszins versleten zijn of bij zanderige geveloppervlakken past men deze techniek beter niet toe.

Prijs: gemiddeld € 15 à 20 per m ² (inc. btw)

 

 

gevelreiniging zandstralen3. Zandstralen

Het zandstralen van de gevel is in feite een hardere vorm van nevelstralen. Hierbij worden zandkorrels vermengd met water onder hoge druk tegen de gevel gespoten.

Aangezien het om een techniek gaat waarbij een hoge druk wordt gebruikt, kan men hevige vervuiling toch verwijderen. De ondergrond van de gevel moet wel stevig genoeg zijn om deze techniek toe te kunnen passen.

Prijs: gemiddeld € 10 à 20 per m ² (inc. btw)

 

 

gevel vochtstralen4. Vochtstralen

De techniek van het vochtstralen betekent dat er een straalmiddel, meestal zand, in combinatie met water tegen de gevel wordt gespoten. Op die manier kan men zware vervuiling van de gevel verwijderen.

Deze methode is geschikt voor gevels die uit een sterke steensoort zijn opgebouwd. Ook het voegwerk moet nog in goede staat zijn, anders kan dit bij het reinigen loskomen.

Prijs: gemiddeld € 12 à 22 per m ² (inc. btw)

 

 

gevel chemisch reinigen5. Chemisch reinigen

Met een chemische reiniging kan zware vervuiling van de buitenmuur verwijderd worden.

Welk reinigingsproduct men zal gebruiken, hangt af van de soort vervuiling en de ondergrond. Na het inwerken van het product wordt de gevel schoongemaakt met een hogedrukreiniger om overblijvend vuil en reinigingsproduct weg te spuiten.

Prijs: gemiddeld € 15 à 20 per m ² (inc. btw)

 

 

 

Tip: Wil je een vervuilde gevel reinigen, hou er dan rekening mee dat de prijzen afhankelijk zijn van meerdere factoren. Onder meer de staat en bereikbaarheid van de gevel (hoogtewerker nodig?), de oppervlakte, de hardnekkigheid van de vervuiling, … zullen een invloed hebben op de precieze prijs van de gevelreiniging. Wil je de gevel van je woning of bedrijf laten reinigen door een professional? Via de offerteservice kan je gratis en vrijblijvend prijzen aanvragen voor een gevelreiniging. Klik hier voor meer informatie.

 

Gevel reinigen prijs

 

Gevel impregneren na reiniging

De gevel reinigen is een eerste stap, maar om zo lang mogelijk te genieten van het resultaat kan je je gevel ook laten impregneren. Dit is een extra beschermingslaag die ervoor zorgt dat de gevel beter bestand is tegen water. Door de gevel te impregneren vermijd je dus vochtproblemen en de gevel zal ook minder snel opnieuw vuil worden. Aangezien een geïmpregneerde gevel beter beschermd is tegen de weersomstandigheden, zal de structuur ervan ook langer in goede staat blijven. De gevel impregneren kost ongeveer 10 euro per vierkante meter. Meer informatie over het impregneren van de buitenmuur vind je in dit artikel.

Ben je op zoek naar een professional voor het schoonmaken van de buitenmuur van je woning of bedrijf? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij specialisten in gevelreiniging. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Gevel reinigen: stappenplan

1. Eerst wordt een gevelstelling geplaatst met zeilen ter bescherming.

2. Vervolgens worden de ramen en deuren afgeschermd met een zelfklevende folie. Ook de ondergrond wordt afgedekt.

3. Vervolgens kan de gevelreiniging gebeuren met de meest geschikte techniek en een passend reinigingsproduct. De gevel wordt diepgaand gereinigd zonder dat de ondergrond beschadigd wordt.

4. Om de gevel te beschermen kan nu gekozen worden voor een impregnatiemiddel. De gevel krijgt hiermee een waterdichte beschermingslaag.

5. Nadat de gevelwerken afgerond zijn, wordt de werf mooi opgeruimd. Stellingen worden verwijderd en je kan genieten van de prachtige gevel die er weer als nieuw uitziet.

Uitgebreide info en prijzen voor de verschillende reinigingsmethodes vind je in het artikel: Gevel reinigen: Werkwijze en prijzen.

 

 

Offertes voor gevelreiniging ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelreiniger en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelreinigers