Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevel kaleien: info en prijs per m2

Mogelijk zijn de gevels van uw woning of de voegen ervan aangetast door het weer. Als u de kostprijs van een gevelrenovatie te hoog vindt, kan het aanbrengen van een cementkalei een oplossing bieden. In eerste instantie worden de nodige herstellingen uitgevoerd. Vervolgens wordt er hervoegd waar er ontbrekend voegwerk is om nadien 2 tot 3 lagen goed hechtende cementkalei aan te brengen die dan nadien kan ingeschilderd worden in een kleur naar keuze. In dit artikel lees je meer over deze duurzame techniek.

 

 

Wat is kaleien?

Kaleien is een eeuwenoude schildertechniek waarbij een dunne kalkpleister met een blokkwast uitgestreken wordt op een gemetselde muur. Het is een afwerking die ligt tussen schilderen en bepleisteren. De structuur van de bakstenen blijft zichtbaar maar barsten en scheuren worden mooi weggewerkt.

Bekijk hier realisaties en prijzen per vierkante meter voor het kaleien van gevels.

 

 

Eigenschappen kalei

De gevel kaleien heeft zeker enkele voordelen. De voordelen van een gekaleide gevel en het verschil met kalkverf bespreken we hier.

 

1. Kalkverf en kalei

Het verschil tussen kalkverf en kalei ligt vooral in de structuur. Vroeger was kalei eigenlijk het resultaat van verschillende lagen kalkverf die, jaar na jaar, boven elkaar (vooral) op landbouwgebouwen werden aangebracht. Die dikkere laag wordt nu in één keer op de gevel gezet.

 

2. Natuurlijke uitstraling

De textuur van de kalei en de blokkwast zorgen voor het typische strepeneffect dat doet denken aan rustieke of oude, landelijke woningen. Het verfpalet bestaat uit levendige kleuren met een natuurlijke uitstraling.

 

3. Milieuvriendelijk en dampdoorlatend

Kaleien sluit perfect aan bij de ecologische trend en zoektocht naar authenticiteit. Een minerale verf in poedervorm wordt met water gemengd wordt en zo wordt het milieu minimaal belast. De verf beschermt de gevel en is tegelijk dampdoorlatend. Ideaal dus voor een gezonde woning en perfect te combineren met spouwmuurisolatie. Dit in tegenstelling tot traditionele gevelverf die er voor gaat zorgen dat de gevel niet meer kan ademen.

 

4. Andere smaak, nieuw likje verf!

Kalei kan altijd opnieuw overschilderd worden. De verf hiervoor is beschikbaar in een waaier van kleurenvariaties: aan u de keuze!

 

 

Gevel kaleien prijs

Het kaleien van de gevel gebeurt in verschillende lagen, die telkens minstens 24 uur moeten drogen. Voor het kaleien van de gevel mag u zich verwachten aan een prijs vanaf 25 euro per vierkante meter. Ontvang vrijblijvend offertes op maat van gespecialiseerde gevelwerkers via de offertepagina.

 

Witte gekaleide gevel

 

Offertes voor gevelreiniging ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelreiniger en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelreinigers