Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevel zandstralen: methode & prijs per m2

Een verzorgde gevel zorgt voor een goede eerste indruk van je woning of kantoorpand. Helaas kan een buitenmuur onder meer door heftige weersomstandigheden en vandalisme (bijvoorbeeld graffiti) ook vies worden. Om een gevel schoon te maken kan men de techniek van het zandstralen toepassen. In dit artikel vind je meer info en de prijs per m2 voor deze gevelreinigingstechniek.

Snel naarwat is zandstralen? – voor welke gevels? – prijs – gevel impregneren na de reiniging

 

Wat is zandstralen?

Zandstralen is een vorm van gevelreiniging die alleen bij de zwaarste vervuiling wordt toegepast. Bij het zandstralen wordt er een mengsel gemaakt van een straalmiddel (een zandachtige substantie) en water.

Dit mengsel wordt onder hoge druk tegen de vervuilde gevel gespoten. Op deze manier wordt de gevel grondig schoongemaakt, waardoor je er zeker van bent dat het vuil op de gevel snel verdwijnt.

 

Voor welke gevels is deze reinigingstechniek geschikt?

Aangezien zandstralen een vrij agressieve techniek is om een gevel te reinigen, wordt het zeker niet voor iedere gevel aangeraden. Zo dient alleen de zwaarste vervuiling verwijderd te worden door middel van zandstralen, zoals hardnekkig roet en graffiti. De te reinigen gevel moet overigens in goede staat zijn voor men aan de reiniging kan beginnen. Beschadigd voegwerk moet bijvoorbeeld eerst hersteld worden, anders kan er door het zandstralen verdere schade aan de buitenmuur aangericht worden.

Niet alle gevelmaterialen zijn geschikt om gezandstraald te worden. Bij gevels met poreuze stenen zoals kalksteen en zandsteen past men bijvoorbeeld beter de techniek van het nevelstralen toe. Hierbij wordt er een lagere druk gebruikt.

Minder ernstige vervuiling, zoals vervuiling door heftige weersomstandigheden, kan vaak ook op een andere wijze verwijderd worden. Zo kan je deze lichte vervuiling vaak laten verwijderen door stoomreiniging of andere, wat mildere vormen van gevelreiniging. Voor een overzicht van de verschillende gevelreinigingstechnieken en voor welk soort vervuiling ze toegepast worden kan je terecht in het overzichtsartikel over gevelreiniging.

 

Prijs zandstralen

Hoeveel de kosten voor het zandstralen van je gevel zullen bedragen, is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aantal te reinigen vierkante meters, de vervuilingsgraad, de bereikbaarheid van de buitenmuur (is een hoogtewerker nodig?), …

Gemiddeld gesproken kan je je voor het zandstralen van je gevel verwachten aan een prijs tussen 10 en 10 euro per m² (incl. btw). Hou rekening met bijkomende kosten voor eventuele herstellingswerken aan de gevel die aan de reiniging kunnen voorafgaan. Een gevelreinigingsspecialist zal steeds de staat van de gevel inspecteren om te bepalen welke reinigingstechniek de meest geschikte is.

Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij specialisten in gevelreiniging. Op die manier kan je makkelijk prijzen vergelijken en de voordeligste aanbieding kiezen. Klik hier om prijzen op maat te ontvangen.

 

Gevel zandstralen

Tip: gevel impregneren na de reiniging

Je wil natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je gereinigde gevel. Daarom is het aangeraden om na het reinigen van de gevel een impregneermiddel te laten aanbrengen. Dit is een transparante vloeistof die ervoor zorgt dat vuil zich minder makkelijk op je buitenmuur zal hechten. Daarnaast vormt het ook een bescherming tegen doorslaand vocht. Voor meer info en prijzen voor het impregneren van buitenmuren kan je terecht in dit artikel.

 

Uitvoering

Het zandstralen van een gevel is een klus die veel vakkennis vereist en je dus beter aan specialisten overlaat. Specialisten in gevelreiniging kunnen goed bepalen of je buitenmuur wel geschikt is om gezandstraald te worden. Het kan namelijk gebeuren dat een andere reinigingstechniek meer aangewezen is. Door een vakman in te schakelen kan je dan ook rekenen op een correcte uitvoering van de gevelreiniging.

 

Offertes voor gevelreiniging ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelreiniger en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelreinigers