Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevelreiniger: hoe de juiste expert kiezen?

Een propere gevel bepaalt mee de uitstraling van je woning. Natuurlijk krijgt die veel te verduren door de grilligheid van de seizoenen en atmosferische vervuiling. Daarom loont het om af en toe een gevelreiniger in te schakelen om je woning een opgefriste look te geven. Hoe doet een gevelreiniger dat? En hoeveel betaal je voor z’n expertise? Je ontdekt het hier.

Ga snel naar:
Wat doet een gevelreiniger?
Wat bepaalt de prijs van een gevelreiniger?
Gevelreiniger inschakelen of zelf reinigen?
Hoe gevelreinigers vergelijken?
Ontvang nu vrijblijvend meerdere offertes

 

 

Wanneer een gevelreiniger inschakelen?

Een gevelreiniger reinigt je gevel met professionele technieken en aangepaste producten. Je schakelt deze vakspecialist in in om…

 • je gevel te reinigen en zo allerhande vervuiling (bv. mosgroei, zwarte aanslag, …) weg te halen. Dit komt de levensduur van je buitenmuren en gevelbekleding ten goede.
 • je gevel nadien te behandelen met een water- en vuilafstotende laag zodat deze langer vrij is van verdere verontreiniging.
 • de gevel in bepaalde gevallen (lokaal) te herstellen. Dit is belangrijk om verdere beschadiging tijdens en na het reinigen te voorkomen.

Een gevelreiniger inschakelen? Dan zit je hier goed! Neem vrijblijvend contact op met een specialist actief in je regio en ontvang binnen enkele werkdagen meerdere prijsvoorstellen op maat.

gevelreiniger

 

Wat doet een gevelreiniger?

Wat zijn nu die gespecialiseerde reinigingstechnieken waarover we spraken in de introductie? We overlopen ze hieronder:

 • Stoomreinigen: dit gebeurt met behulp van verzadigde stoom van 120 à 160°C. Wanneer deze contact maakt met de gevel, condenseert de stoom en lost het vuil op. Nadien spoelt de gevelreiniger alles grondig na met water zodat ook de laatste vuilresten verdwijnen.
 • Nevelstralen: oude verfresten, mossen of andere milde tot middelzware vervuiling verwijdert een expert met behulp van nevelstralen. Bij deze techniek spuit hij een mengeling van zand en water tegen de buitenmuren.
 • Zandstralen: niet alleen houten meubelen en trappen, maar ook een gevel kan je zandstralen. Met hoge druk spuit een expert straalmiddel tegen de gevel. Hij past de samenstelling van het straalmiddel aan op basis van het gewenste eindresultaat.
 • Chemisch reinigen: zijn je buitenmuren niet geschikt voor bepaalde methoden? Of is de vervuiling zo hardnekkig dat bovenstaande opties geen oplossing bieden? Kies dan voor een chemisch of biologisch schoonmaakmiddel. Deze wordt heel nauwkeurig afgestemd op basis van het type vervuiling.
 • Impregneren gevel (optioneel): wat na de gevelreiniging? Dan kan je je buitenmuren nabehandelen met impregneermiddel. Deze transparante, vuil- en vochtafstotende laag brengt een specialist aan met een sproeier.

 

Wat is voor mij de beste methode?

Dit hangt af van 2 belangrijke factoren:

 • De aard van de vervuiling: hoe ernstig is de vervuiling? Gaat het enkel over mosgroei en witte aanslag? Of wil je ook hardnekkige verfresten verwijderen? Op basis van deze informatie past een expert o.a. het reinigingsmiddel en de waterdruk aan.
 • De gevelmaterialen: bestaat je gevel uit poreuze materialen? Of zijn je buitenmuren afgewerkt met andere gevelbekleding zoals hout of geglazuurde tegels? Dan heeft dit een grote invloed op de keuze voor een bepaalde reinigingsmethode.

TIP: een expert maakt een nauwkeurige inschatting van je gevel voor hij een oplossing voorstelt. Schakel een expert in voor een professionele aanpak van jouw gevel.

 

Wat bepaalt de prijs van een gevelreiniger?

Hoe zijn de prijzen voor een professionele gevelreiniging opgebouwd? We overlopen hieronder de meest doorslaggevende prijsbepalers:

 

PRIJSBEPALER 1: reinigingsmethode

De reinigingsmethode is de meest voor de hand liggende factor in de optelsom van het totale prijskaartje. In het onderstaande schema zetten we voor jou de richtprijzen voor elke gevelreinigingsmethode op een rij:

Soort gevelreinigingPrijs per m² (excl. btw)VervuilingsgraadType ondergrond
StoomreinigenGem. € 5 à 10 Milde vervuilingAlle soorten
NevelstralenGem. € 15 à 20 Milde tot middelzware vervuilingAlle soorten
VochtstralenGem. € 12 à 22Hardnekkige vervuilingIdeaal bij zachte materialen
ZandstralenGem. € 10 à 20Hardnekkige vervuilingIdeaal bij harde materialen
Chemisch reinigenGem. € 15 à 20 Hardnekkige vervuilingAlle soorten

Belangrijk: vervolgens bepaalt een expert de prijsopbouw op basis van de totaal te reinigen oppervlakte (in m²). Contacteer een gevel reiniger voor gerichte informatie.

 

PRIJSBEPALER 2: bijkomende werkzaamheden

De gevelreiniging zelf is slechts een onderdeel van de klus én de factuur. Vaak gaat dit gepaard met andere werkzaamheden als vochtbestrijding, het herstellen van gebarsten of beschadigd voegwerk, … Op deze manier voorkomt een expert verdere gevelschade.

En wil je lang van het eindresultaat genieten? Dan is het impregneren van de gevel een duurzame manier om je gevel geruime tijd vuilvrij te houden. Daarvoor betaal je tussen de € 8 à 12 per m² (excl. btw, incl. uitvoering).

 

PRIJSBEPALER 3: bereikbaarheid en arbeidsduur

Ten slotte spelen ook de bereikbaarheid van je gevel en de totale duur van de werkzaamheden een rol in de prijsopbouw. Bovendien is er natuurlijk ook een prijsverschil wanneer een bedrijf 1 of meerdere experts voor je project inschakelt, wanneer ze een uurtarief hanteren, … Daarnaast brengt het huren van een hoogtewerker of stellingen extra kosten met zich mee.

 

Vergelijk offertes en bespaar!

Niet elke vakspecialist stelt z’n offerte samen op basis van dezelfde elementen. Soms hoeft een firma geen externe hoogtewerker in te huren omdat die zelf één in bezit heeft. Daarom is het slim om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende professionals actief in je regio. Zo krijg je meteen een helder overzicht van de prijsopbouw, de adviezen, … en kan je deze uitgebreid met elkaar vergelijken. Start je zoektocht hier!

 

gevel reiniger

 

Gevelreiniger inschakelen of zelf gevel reinigen?

Wie schakel je nu het beste in voor een grondige gevelreiniging? Kan je het zelf? Of helemaal niet? We behandelen hieronder beide mogelijkheden:

 

OPTIE 1: zelf schoonmaken met gevelreiniger

Kan je gevel wel een opfrisbeurt gebruiken? Is er geen sprake van grote, zichtbare schade of vochtproblemen? En valt de vervuiling al bij al goed mee? Dan is het mogelijk om zelf de handen uit de mouwen te steken. Daardoor bespaar je alvast op de arbeidskosten. Waarop moet je zeker letten?

 • Juiste reinigingsmiddel: soms volstaat een mengsel van schoonmaakazijn met water. In andere situaties is een aangepast product een must. Je product stem je altijd af op de ondergrond en het type vervuiling. Ontdek diverse reinigingsproducten in onze webshop.
 • Aangepaste materialen: je moet ook beschikken over een hogedrukreiniger om het middel op een correcte manier aan te brengen. Regel altijd goed de druk van de hogedrukreiniger en zorg ervoor dat deze de ondergrond niet schaadt.

LET OP: werken op een bepaalde hoogte houdt altijd een risico in. We raden het dan ook af om zonder de juiste valbescherming aan de schoonmaak te beginnen. Bovendien ben je als doe-het-zelver niet op de hoogte van de huidige staat van je gevel (bv. scheuren, barsten, vocht, …). Bijgevolg doe je soms meer kwaad dan goed en betaal je nadien misschien handenvol geld om je fout op te lossen. Daarom raden we aan om meteen een ervaren gevelspecialist in te schakelen.

 

OPTIE 2: professionele gevelreiniger inschakelen

Wil je je crepi gevel reinigen? Of professioneel oude verfresten laten verwijderen? Dan zit je goed bij een specialist! Die verzekert je van een professionele aanpak. Wat zijn nu zijn troeven?

 • Voorafgaande inspectie: een gevelspecialist start altijd met een voorafgaande inspectie van de buitenmuren. Veroorzaakt de mosgroei op je gevel andere problemen? Is de isolatie aangetast en heb je vochtschade? En wat is de aard van de vervuiling?
 • Advies op maat: de inspectie vormt het startpunt voor het verstrekken van advies. Moeten er nog andere werkzaamheden gebeuren? Welke reinigingsmethode is het meest aangewezen voor jouw buitenmuren? En wens je deze nadien te impregneren? Je krijgt de tijd om al je wensen te bespreken.
 • Nette voorbereiding & afwerking: voor hij start, zorgt hij voor een nette voorbereiding. Hij beschermt je ramen en buitenschrijnwerk, werkt eventuele oneffenheden bij, … Nadien ruimt hij alles weer netjes op.
 • Professionele oplossing: vervolgens gaat een expert aan de slag. Daarvoor gebruikt hij professionele materialen en reinigingsmiddelen waarmee hij een kwalitatief en duurzaam eindresultaat beoogt. Bovendien werkt hij snel en efficiënt.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning meer dan 10 jaar oud? Dan betaal je slechts 6% btw op de materiaal- en arbeidskosten.

Professionele en betrouwbare gevelreiniger nodig? Dan ben je aan het juiste adres! Via ons aanvraagformulier kom je in contact met diverse experts actief in je regio. Benieuwd? Start hier je aanvraag.

 

Hoe gevelreinigers vergelijken?

Via Solvari kom je in contact met verschillende gevelspecialisten actief in je regio. Perfect! Nu moet je nog de beste gevelreiniger voor jouw project zien te vinden. Waarop baseer je je keuze?

 

1. Volgens prijs

Besteed zeker aandacht aan de opbouw van het prijsvoorstel, maar staar je niet blind op het eindbedrag van de offerte. Lees de kleine lettertjes en wees kritisch: welke werkzaamheden zijn wel/niet opgenomen in het prijsvoorstel? Zijn prijzen inclusief of exclusief btw? En nog belangrijker, wat zeggen eerdere klanten over het werk van deze expert? Check dus zeker online reviews. Die helpen in je keuze!

 

2. Volgens adviezen

Stoomreinigen, zandstralen of chemisch reinigen: het zijn allemaal termen die wij vaag herkennen, maar waar we niet het fijne van weten. Stelt de ene vakspecialist dus een specifieke methode voor die afwijkt van de andere voorstellen? Bevraag hem daar dan naar. Vanwaar de keuze voor een bepaalde methode en/of materialen?

 

3. Volgens uitvoeringstermijn

Vervolgens bepaal je beter op voorhand hoe lang je maximaal wil wachten voordat je gevel gereinigd wordt. Bepaalde vakmensen zijn nu eenmaal sneller beschikbaar dan andere. Let wel, een wachttijd kan ook een indicatie zijn van de expertise en de kwaliteit van een vakspecialist. Al komt dit ongetwijfeld ook met een prijskaartje.

Starten met vergelijken? Vul dan het onderstaande contactformulier in en kom gratis in contact met verschillende professionals uit jouw streek:

 

Offertes voor gevelreiniging ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelreiniger en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde gevelreinigers