Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevelreiniging Antwerpen

Wil je een gevelreiniging in Antwerpen of omgeving laten uitvoeren? Op deze pagina vind je vlot en eenvoudig gespecialiseerde vakmannen voor je gevelreiniging in Antwerpen en zijn deelgemeenten Deurne, Borgerhout, Merksem, Wilrijk, Hoboken, Berchem, Ekeren, … Je ontdekt ook een helder prijsoverzicht per type gevelreiniging en enkele concrete tips om gericht offertes te vergelijken. Ontvang je liever meteen al gratis advies en prijzen op maat? Dat kan via onze offerteservice.

Ga snel naar:
Prijs gevel reinigen Antwerpen
Hoe offertes vergelijken?
Overzicht gevelreinigers Antwerpen

Ontvang gratis offertes

 

 

3 tips bij het kiezen van een gevelreiniger in Antwerpen

Een mooie gevel oogt verzorgd en doet bovendien de waarde van je woning toenemen. Zoek je een betrouwbare gevelreiniger in Antwerpen en omliggende steden en gemeenten? Hou dan rekening met de onderstaande tips:

 

Antwerpen gevelreinigingTIP 1: kies een gevelreiniger met de juiste specialisatie

Elke vakman heeft zijn eigen specialisatie en voorkeuren qua reinigingstechnieken. Sommige gevelreinigers zijn voornamelijk gespecialiseerd in crepi of baksteen, anderen weten dan weer perfect hoe ze hardnekkig vuil op je houten gevelbekleding moeten aanpakken. Elk materiaal heeft namelijk z’n eigen vereisten en aandachtspunten qua onderhoud en reiniging. Kies dus zeker voor een gevelreiniger die de nodige expertise en ervaring heeft met jouw type gevelbekleding. Zo ben je verzekerd van een optimaal en mooi eindresultaat op lange termijn.

Belangrijk: een ervaren gevelreiniger werkt efficiënt en gebruikt bovendien de juiste, kwalitatieve producten. Zo ben je zeker dat je gevel weer hersteld wordt in zijn oorspronkelijke glorie.

 

Gevel reinigen AntwerpenTIP 2: laat je grondig adviseren door verschillende gevelreinigers

Niet elke gevelreiniger zal wellicht voor dezelfde reinigingsmethode kiezen. Zo is het mogelijk dat de ene gevelreiniger voorstelt om je gevel in crepi te stoomreinigen en de andere om hem te nevelstralen. Daarom is het belangrijk om verschillende adviezen en prijsvoorstellen te vergelijken. Professionele gevelreinigers komen trouwens eerst langs voor een grondige analyse van je gevel alvorens een offerte op te stellen. Misschien is de ene gevelspecialist van oordeel dat eerst bepaalde herstellingswerken aan je gevel aan de orde zijn en de andere niet. Ook hier is het essentieel om gericht adviezen te vergelijken.

Belangrijk: professionele gevelreinigers denken graag met je mee. Aarzel dus zeker niet om gebruik te maken van hun ervaring en bij twijfel vragen te stellen.

 

Reinigen gevel AntwerpenTIP 3: kijk niet enkel naar de prijs

De prijs is slechts 1 aspect bij het kiezen van een gevelreiniger. Vooral de kwaliteit van de gevelreiniging is prioritair. Zo ben je zeker van een gevel die er weer zo goed als nieuw uitziet en voorkom je ook mogelijke vochtproblemen (bv. via scheuren in je gevel door mosvorming). Een gevelspecialist die naast een kwalitatieve gevelreiniging ook waardevolle tips geeft rond het soort reiniging, een eventuele nabehandeling, … kan je dus ook geld besparen. Bovendien ben je zeker van het resultaat dat je voor ogen had.

Belangrijk: twijfel je bij je keuze? Aarzel dan niet om op voorhand de referenties en beoordelingen te checken van de gevelspecialisten die je contacteert. Pols daarnaast ook altijd eens naar eerdere projecten van de gevelreinigers.

 

 

Prijs gevelreiniging Antwerpen

De prijs voor een gevelreiniging in Antwerpen en zijn deelgemeenten Deurne, Borgerhout, Merksem, Wilrijk, Hoboken, Berchem, Ekeren, … loopt gelijk met de gevelreiniging prijs elders in Vlaanderen. De kosten hangen vooral af van de oppervlakte en de bereikbaarheid van de gevel, de noodzakelijke voorafgaande werken (bv. het opvullen van scheuren, barsten en andere oneffenheden) en de gekozen methode (op basis van de vervuilingsgraad):

ReinigingsmethodePrijs per m² (excl. btw en incl. arbeidskosten & materiaal)
Stoomreinigen€ 4 à 9
Nevelstralen€ 13 à 18
Zandstralen€ 9 à 18
Vochtstralen€ 10 à 20
Chemisch reinigen€ 13 à 18
Gevel impregneren
(als extra beschermingslaag na het reinigen)
€ 10

TIP: wist je dat je voor het reinigen van je gevel recht hebt op het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van 21%? Op voorwaarde dat je woning ouder is dan 10 jaar en dat je de reiniging overlaat aan een professionele gevelreiniger. Start je aanvraag hier.

 

reinigen gevel in antwerpen

Hoe offertes vergelijken?

Heb je na het invullen van ons vrijblijvend offerteformulier verschillende offertes ontvangen? Prima! Dan kan je beginnen met vergelijken. Maar hoe doe je dat precies? Leg de verschillende offertes naast elkaar en hou zeker rekening met de volgende tips:

 

1) Check welke werkzaamheden wel en niet inbegrepen zijn

Het is belangrijk om een goed zicht te krijgen op wat wel en niet is inbegrepen in de kostprijs op de offertes. Daarbij hebben we het voornamelijk over werkzaamheden als de gevelanalyse, eventuele noodzakelijke herstellingen aan je gevel, voorbereidende werken (bv. het afschermen van ramen), … Zijn er nog onduidelijkheden? Durf dan zeker de nodige vragen te stellen aan de gevelreiniger in kwestie.

 

2) Vergelijk de verschillende kostenposten

Welke kosten staan er vermeld op de verschillende offertes? Verduidelijken de prijsvoorstellen welke producten de gevelreiniger gebruikt? Hoe zit het met de voorbereidende werken? Zijn die opgenomen in de offerte? En hoe zit het met de opkuis achteraf? Check zeker ook de arbeidskosten. Rekent de gevelreiniger een vast tarief per m² of werkt hij met een uurloon? Zijn de vernoemde prijzen allemaal inclusief of exclusief btw? Zorg ervoor dat je een zo transparant mogelijk beeld hebt van de kostenposten op elke offerte.

 

3) Maak goede afspraken rond de betaling en uitvoering van de werken

Het is belangrijk om op voorhand goede afspraken te maken met je gevelreiniger omtrent de betaling. Wordt een voorschot aangerekend? Hoeveel procent is dit van het eindbedrag? Ook de uitvoeringsdatum van de werkzaamheden kan verschillen van vakman tot vakman. Ga dus zeker zorgvuldig na welke uitvoeringsdata mogelijk zijn bij welke gevelreiniger.

 

4) Kijk naar de voorwaarden en garanties

Is het duidelijk onder welke voorwaarden de gevelreiniger de werkzaamheden uitvoert? Staat er in de offerte welke garanties de firma biedt met betrekking tot de werkzaamheden? Ook dat ga je best goed na voor je in zee gaat met een vakman.

 

Offertes vergelijken = besparen!

Wist je dat je flink kan besparen op de kostprijs van je project door simpelweg de tijd te nemen om alle offertes naast elkaar te leggen en goed te vergelijken? Wanneer je alle aspecten van de voorstellen overloopt, krijg je een duidelijk zicht op de kostenopbouw. Zie je onduidelijkheden opduiken of heb je vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de vakman in kwestie.

Gratis en vrijblijvend gevelreinigers vergelijken? Dat kan! Kom gratis in contact met professionals actief in je buurt via onze offertedienst.

 

Overzicht gevelreinigers Antwerpen

Gevelreiniging Antwerpen

Ben je op zoek naar een vakman om je gevel te reinigen in Antwerpen?  Vul dan het onderstaande offerteformulier in en ontvang binnen enkele werkdagen gratis en vrijblijvend offertes op maat. Zo ben je niet alleen verzekerd van een kwalitatieve en vlotte uitvoering, maar geniet je ook van het verlaagde btw-tarief van 6% (als je woning ouder is dan 10 jaar).

 

Hoe werkt het?

  1. Vul het aanvraagformulier in. Concretiseer daarbij al zoveel mogelijk je project. Vergeet bijvoorbeeld niet de gewenste uitvoeringstermijn te vermelden.
  2. Wij bezorgen het ingevulde formulier aan verschillende vaklui actief in je regio. De eerste 3 geïnteresseerde gevelreinigers nemen contact met je op om het project verder te bespreken. Op basis van een gesprek en een plaatsbezoek maken ze een prijsvoorstel voor je op.
  3. Neem de tijd om de verschillende offertes uitgebreid te vergelijken. Gebruik hiervoor onze bovenstaande tips.
  4. Jij beslist of je al dan niet in zee gaat met één van de voorgestelde professionals. Onze offerteservice is geheel vrijblijvend.

 

Start hier: