Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Graffiti verwijderen: methodes en hun prijzen

Als de buitenmuur van je woning of bedrijfspand met graffiti beklad is, wil je deze graffiti natuurlijk zo snel mogelijk laten verwijderen om de uitstraling van je gevel te herstellen. Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden. Hier ontdek je de reinigingsmethodes voor het verwijderen van graffiti en hun prijzen.

 

 

Hoe wordt graffiti verwijderd?

Er bestaan heel wat mogelijkheden voor het verwijderen van graffiti. Welke methode het meest geschikt is, hangt onder meer af van het gevelmateriaal, de hardnekkigheid van de vervuiling en de staat van de gevel. Doorgaans kiest men voor één van de volgende methodes:

 

1) Stoomreinigen: de gevel reinigen met stoom is redelijk goedkoop en milieuvriendelijk. Het gevelmateriaal moet wel bestand zijn tegen de hoge temperaturen. Een stoomreiniging gebeurt voornamelijk bij milde tot middelzware vervuiling. Het is dus mogelijk dat de stoom de verf niet loskrijgt en dat een intensievere reinigingsmethode vereist is. Prijs: ongeveer 5 à 10 euro per m2

 

2) Gevel zandstralen: bij het zandstralen van de gevel wordt een straalmiddel vermengd met water onder hoge druk tegen de buitenmuur gespoten. Het gaat hier om een harde reinigingsmethode die toegepast wordt voor het verwijderen van hardnekkige vervuiling zoals graffiti. Om schade te vermijden moet de gevel dan ook in goede staat zijn en uit een materiaal vervaardigd zijn dat tegen de harde stralen bestand is. Prijs: 10 à 20 euro per m2

 

3) Chemische reiniging van de gevel: er bestaan tegenwoordig allerlei chemische producten waarmee de buitenmuren schoongemaakt kunnen worden. Deze zijn weliswaar vaak slecht voor het milieu, maar meestal zijn ze wel geschikt voor het verwijderen van zware vervuiling. Het chemische reinigingsproduct wordt aangebracht op de graffiti, werkt even in zodat de graffiti loskomt en wordt dan weggespoeld. Het is van groot belang om op voorhand te controleren of het product wel geschikt is voor gebruik op het gevelmateriaal. Prijs: ongeveer 15 à 20 euro per m2

 

Tip: Het is aangeraden om een specialist in gevelreiniging in te schakelen voor het verwijderen van graffiti. Een vakman kan namelijk goed inschatten wat de meest geschikte reinigingsmethode is voor jouw gevel. Dit is onder meer afhankelijk van de hardnekkigheid van de graffiti en het materiaal waaruit de buitenmuur gemaakt is.

Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij specialisten in gevelreiniging. Op die manier kan je makkelijk prijzen vergelijken en de interessantste aanbieding kiezen. Klik hier om prijzen op maat te ontvangen.

 

 

Tip: nabehandeling met anti-graffiti coating

Na het schoonmaken van je gevel kan je de muur laten behandelen met een anti-graffiticoating. Dit zal het aanhechten van graffiti bemoeilijken. Als je dus nog eens te maken hebt krijgt met een bekladde gevel, zal de graffiti normaal gezien makkelijker te verwijderen zijn. Hou wel rekening met bijkomende kosten voor een anti-graffitibehandeling.

 

Offertes voor gevelreiniging ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelreiniger en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelreinigers