Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevelimpregnatie: werkwijze en kosten per m2

Vocht in de gevel kan ernstige schade veroorzaken en schimmelvorming in de hand werken. Gevelimpregnatie is een manier om deze problemen te vermijden. Hier vind je meer info over de werkwijze bij het impregneren van gevels en de prijzen ervan.

 

Wat is gevelimpregnatie?

Een gevelimpregnatie uitvoeren betekent dat men de buitenmuur beschermt tegen vocht met behulp van een doorzichtige vloeistof. Deze vloeistof trekt in de muur en zorgt ervoor dat mossen, schimmels en ander vuil zich minder goed kunnen hechten aan het muuroppervlak.

Door de gevel te hydrofoberen, dat als synoniem van impregneren wordt beschouwd, blijft je buitenmuur dus langer proper en is hij beter beschermd tegen vorst en doorslaand vocht.

 

Werkwijze voor het impregneren van de buitenmuur

Voor men kan overgaan tot het aanbrengen van het impregneermiddel moeten er eerst enkele voorbereidende werken uitgevoerd worden. Gevelimpregnatie kan namelijk niet op gelijk welke gevel toegepast worden.

1) Inspectie van de gevel: het is belangrijk om te weten in welke staat de gevel zich bevindt. Men controleert of het gevelmateriaal geschikt is voor hydrofuge. Op die manier kan men bepalen wat de verdere werkwijze zal zijn.

2) Reiniging en eventuele herstellingen: de gevel moet eerst gereinigd worden voor men tot de gevelimpregnatie kan overgaan. Deze gevelreiniging is noodzakelijk voor een optimale werking van het impregneermiddel. Het kan dan namelijk goed in de poriën van de buitenmuur trekken.

Ontdek hier de verschillende methodes voor het reinigen van gevels.

Verder moet de gevel ook in goede staat zijn. Barsten, scheuren en beschadigd voegwerk moeten eerst hersteld worden. Anders kan er nog vocht via de beschadigingen in de muur dringen en zal het impregneren van de buitenmuur niet efficiënt zijn.

3) De gevelimpregnatie zelf: na het uitvoeren van de inspectie, de gevelreiniging en eventuele herstellingen kan men de gevel impregneren. Het impregneermiddel wordt dan met behulp van een sproeier op de gevel aangebracht.

Wil je je buitenmuur impregneren en hiervoor een beroep doen op een vakman? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij experts in gevelwerken. Klik hier voor meer info.

 

Kosten gevelimpregnatie

Voor het aanbrengen van het impregneermiddel zelf kan je je verwachten aan een prijs van 8 à 12 euro per m2. Hoeveel de kosten precies zullen bedragen, is afhankelijk van verschillende factoren. Het gekozen product en de oppervlakte en de bereikbaarheid van de gevel zullen bijvoorbeeld een sterke invloed hebben op de prijsbepaling. Hou er wel rekening mee dat de voorbereidende werken (gevelreiniging en eventuele herstellingen) extra kosten met zich zullen meebrengen.

Voor het uitvoeren van de gevelimpregnatie doe je best een beroep op een vakman. Professionals kunnen de staat van je gevel namelijk goed inschatten en advies geven over de te volgen werkwijze om de gevel zo goed mogelijk te beschermen. Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij experts in gevelwerken. Op die manier kan je makkelijk prijzen vergelijken en de interessantste aanbieding kiezen. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

gevelimpregnatie

 

Nog enkele aandachtspunten

Bij het hydrofoberen van de gevel kan je nog rekening houden met volgende aandachtspunten:

– Na een tijd zal de gevelimpregnatie herhaald moeten worden om de buitenmuur beschermd te houden. Hoe vaak de behandeling precies moet herhaald worden, zal onder meer afhangen van de kwaliteit van het gebruikte impregneermiddel.

– Het impregneren van de gevel is een methode om doorslaand vocht te bestrijden of te voorkomen, maar het is geen oplossing voor opstijgend vocht. Hierbij komt het vocht namelijk via de onderzijde van de muur om zich vervolgens verder in de muur te verspreiden. Het aanbrengen van een vochtwerend middel langs de buitenzijde van de muur zal het opstijgend vocht dus niet verhelpen.

– Als er later herstellingen moeten uitgevoerd worden aan de gevel, dan kunnen deze enigszins bemoeilijkt worden door de vochtwerende laag op de buitenmuur.

 

Offertes voor gevelreiniging ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelreiniger en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelreinigers