Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Voegen reinigen: Mogelijkheden en Prijzen

Zien de voegen van jouw gevel er vuil uit? De voegen reinigen via een gevelreiniging kan dan een oplossing bieden. Verwar vuile voegen wel niet met beschadigde voegen. Kapotte voegen kan je beter laten verwijderen om de gevel nadien te hervoegen. Meer over de mogelijkheden en prijzen lees je hier.

 

 

Hoe voegen schoonmaken?

Vuile voegen betekent logischerwijs ook een vuile gevel. Niet verrassend, want een gevel staat constant bloot aan allerlei weersinvloeden en wordt vervuild door roet, algen mossen, … Ook het voegwerk krijgt het daardoor zwaar te verduren.

Een gevelreiniging zal jouw gevel, en dus ook de voegen, er weer als nieuw laten uitzien. Door de buitenmuur te voorzien van een schoonmaakbeurt voorkom je bovendien schade aan de gevel en vochtproblemen als gevolg van die schade. Welke gevelreinigingsmethode je best kiest, hangt af van het soort gevelbekleding en de mate van vervuiling.

 

1. Zandstralen gevel

De gevel zandstralen is een gevelreinigingsmethode waarbij kleine zandkorrels onder hoge druk tegen de gevel gespoten worden. Het is een milieuvriendelijke manier om een sterk vervuilde gevel schoon te maken. Let op want zandstralen is niet geschikt voor poreuze buitenmuren.

Gemiddelde kostprijs: € 10 à 20 per m² (incl. btw). Ontvang vrijblijvend offertes.

 

2. Vochtstralen gevel

Bij het vochtstralen van een gevel gebruikt men een mengsel van water met zand, glasparels of kalk. Aangezien water zachter is dan zand, is deze methode softer dan zandstralen. Afhankelijk van de gevelbekleding past men de druksterkte, korreldikte en verhouding van het mengsel aan om een optimaal resultaat te bereiken.

Gemiddelde kostprijs: € 12 à 22 per m² (incl. btw). Ontvang vrijblijvend offertes.

 

3. Nevelstralen gevel

Nevelstralen is uiterst geschikt voor gevels die een heel voorzichtige aanpak eisen. Bij nevelstralen gebruikt men namelijk indirecte stralen op de gevel. Bovendien kunnen de korrelgrootte en spuitmonden precies aangepast worden aan de gevelbekleding.

Gemiddelde kostprijs: € 15 à 20 per m² (incl. btw). Ontvang vrijblijvend offertes.

 

4. Stoomreinigen gevel

Bij een stoomreiniging wordt enkel water gebruikt. De temperatuur van het water bepaalt daarbij de kracht van de reiniging. Het voordeel van stoomreinigen is de goedkope prijs. Het nadeel is dat deze methode vooral geschikt is voor lichte vervuiling en minder voor hardnekkige vervuiling.

Gemiddelde kostprijs: € 5 à 10 per m² (incl. btw). Ontvang vrijblijvend offertes.

 

5. Chemisch reinigen gevel

Een chemische reiniging is vooral aangeraden bij hardnekkige gevelvervuiling. Het is ook een goede methode om op korte tijd grote oppervlakken te behandelen.

Gemiddelde kostprijs: € 15 à 20 per m² (incl. btw). Ontvang vrijblijvend offertes.

 

voegen reinigen

 

Wanneer moet je de voegen verwijderen?

Het is erg belangrijk dat je vuile voegen niet verward met beschadigde voegen. Een goede staat van het voegwerk is namelijk een van de voorwaarden om een gevelreiniging te kunnen toepassen. Zijn de voegen beschadigd en vertonen ze scheuren of barsten, dan doe je er goed aan de voegen te verwijderen.

Beschadigd voegwerk is niet alleen nadelig voor de uitstraling van jouw gevel, het kan ook onherstelbare schade aan jouw woning toebrengen. Door de scheurtjes en barsten in het voegwerk kan regenwater namelijk makkelijk in de muur sijpelen. Wanneer dat water bij vriestemperaturen uitzet, leidt dat tot nog meer barsten en uiteindelijk ook vochtproblemen. Water dat niet meer wordt tegengehouden kan zowel op de buiten- als binnenmuren zorgen voor vochtplekken en schimmelvorming.

 

 

Voegen verwijderen: methodes en prijzen

Voegen verwijderen gebeurt doorgaans op 2 manieren:

 

1. Voegen uithakken

Voegen uithakken doet men met behulp van een beitel en hamer. Men maakt daarbij snelle, kleine hakbewegingen waardoor de voegen stukje voor stukje afbrokkelen. Meestal verwijdert men eerst de horizontale voegen, daarna de verticale. Het beschadigde voegwerk hakt men zo diep mogelijk uit om zo een degelijke basis te creëren voor nieuw voegwerk.

Gemiddelde kostprijs: € 30 à 45 per m²

 

2. Voegen uitslijpen

Voegen uitslijpen doet men met behulp van een slijptol met een voeg snijblad, aangepast aan de grootte van de voegen. Deze methode is daarom erg geschikt voor smalle of harde voegen. Groot voordeel t.o.v. uithakken is de snelheid waarmee gewerkt kan worden. Ook hier worden de horizontale voegen doorgaans eerst verwijderd.

Gemiddelde kostprijs: € 35 à 50 per m²

 

TIP: Voegen verwijderen is geen simpel klusje omdat je schade aan de gevelstenen moet vermijden. Om jezelf te verzekeren van kwaliteit en een goede uitvoering doe je er goed aan een vakman in te schakelen. Benieuwd naar advies en een prijs op maat? Vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende vakmannen via de offertepagina.

 

voegen herstellen

 

Offertes voor gevelreiniging ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelreiniger en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelreinigers